Drømmer du om at imponere dine gæster med en udsøgt kulinarisk oplevelse? Må det gerne være nemt? Og må det gerne være et hyggeligt måltid, der kan trække i langdrag mens I smovser og sludrer? Så lad menuen stå på tapas! På Farum Bytorv, kan du nemt sammensætte det mest delikate tapasbord og finde alt du skal bruge til at dække et smukt bord. Her er din trin-for-trin guide:
Vælg et smukt, stort fad eller træbræt som basen. Hertil skal du bruge nogle mindre, fine skåle, og selvfølgelig nogle tallerkener til hver gæst, så de kan tage lidt blandet fra fadene over på deres egne tallerkener. Til et tapasbord må der gerne være gang i farverne, så du skal ikke være bange for at mikse og matche. Du kan også pynte med nogle farverige servietter, men pynt ikke for meget; lad maden være centrum og dekorationen på bordet i sig selv.
Ost
En tommelfingerregel, når du udvælger ost til dit tapasbord, er at tænke i konsistenser. Vælg en ost, der er blød og smøragtig, en hård ost, der evt har lidt krystaller eller knas og en ost, der lander i midten. Tænk så også i smag; vælg en mild ost og en, der henvender sig til de mere eventyrlystne, måske en blåskimmel. Og vælg så igen nogle, der lander midt i mellem. I Farum Ost og Tapas kan du altid spørge om vejledning af det dygtige personale.
Charcuteri
Til udvælgelse af charcuteri, kan du bruge samme fremgangsmåde som til osten. Sørg for, at du har noget krydret, måske en chorizo; en pølse, der tilføjer lidt spark til måltidet. Vælg også gerne nogle mildere pølser og f.eks. tyndskåret prosciutto. Hvis du er i tvivl, eller har brug for et par gode råd, får du den bedste vejledning hos Slagter Jesper.
Frugt, grønt og nødder
Et klassisk valg, der altid går godt til ost, er druer. Vælg både røde og grønne for at sikre et flot farvespil på bordet. Figner er endnu en ting, der er lækker til ost. For eksempel er den eksotiske og søde frugt fantastisk til blåskimmelost. Skær dem i halve til anretningen.
Både grønne og sorte oliven er et must og her er det blot at vælge dine favoritter. Det samme gælder nødder, men lad der være lidt blandet, så der er til enhver smag; mandler, pistacie, cashew og søde, saltede, røgede. Der skal meget gerne være et friskt indspark mellem alle de spændende smage. Grøntsagsstave såsom gulerod, agurk, peberfrugt og selleri er helt perfekt til formålet.
Brød og dyppelse
Intet tapasbord er komplet uden virkelig lækkert brød. Man plejer at sige, at ethvert tapasbord skal bruge et ‘fartøj’, altså noget, der kan transportere alt det lækre pålæg fra fad til mund. Brødet kan også bruges til at dyppe i forskellige tapanader, pestoer og hummus – sørg endelig for rigeligt med dyppelse.
Vin og drikke
Fordi tapasbordet er udgjort af både kød og ost, sødt og salt, stærkt og mildt, kan du servere både rød, hvid og rosé til måltidet – så er det bare at vælge din favorit, eller én af hver. Hvis du ikke er en haj til at vælge vin, kan du altid få kyndig hjælp i Farum Bytorvs butikker. Find lækker vin i vores dagligvarebutikker, eller hos Slagter Jesper og Farum Ost og Tapas.
Anretningstips
På et stort fad anretter du de største elementer først, som ostene og store skåle. Derefter kan du anrette charcuteri ind imellem. Slutteligt kan du fylde ud med frugt og grønt, brød og oliven for at give bordet et rigt og fyldigt udseende. Placer små skåle med dyppelse rundt omkring på bordet, så alle har nem adgang til det hele.
Så er det blot at nyde din tapas. Selvom en tapasanretning ikke kræver megen kokkerering, er der alligevel mange elementer at holde styr på. Hvis det skal være ekstra nemt, kan du bestille overdådige og færdiganrettede tapas hos Slagter Jesper og hos Farum Ost og Tapas. Så skal du kun koncentrere dig om at nyde maden og hygge med dine gæster.