Spaghetti Carbonara

Alle kender og elsker spaghetti carbonara! Retten er et must på menukortet hos italienske restauranter og har siden dens opfindelse fornøjet både børn og voksne. Hvornår den kan dateres tilbage til er der dog noget polemik omkring. Nogle mener, at retten opfandtes som mad til kulminearbejdere i det gamle Italien og at den kan dateres tilbage til Romerriget. Andre insisterer på, at den blev skabt som en hyldest til amerikanske soldater under Anden Verdenskrig. Uanset carbonaraens oprindelse, er retten yderst afholdt gennem hele vesten.

Og der er en årsag til, at carbonara er en evig klassiker. Den rige og fløjlsbløde sauce, de salte bidder af guanciale (saltet svinekød), og perfekt al dente pasta gør denne ret til et fantastisk eksempel på hvad der gør italiensk madlavning så udsøgt.

Fordi retten består af rørende få ingredienser, kan det virkelig betale sig at købe kvalitets råvarer. På Farum Bytorv kan du handle alt du skal bruge til en helt perfekt carbonara! Gå ned gennem ‘Delikaden’ og find guanciale hos Slagter Jesper, besøg Farum Ost og Tapas for at finde den knasende og salte pecorino ost. I Coop365 finder du gode, økologiske æg og pasta. Hvis det virkelig skal være autentisk og du tør give dig i kast med hjemmelavet spaghetti, finder du en pastamaskine hos Farum Isenkram.

Når du først har mestret den klassiske italienske carbonara, kan du versionere efter smag. Nogle synes for eksempel, at den amerikanske version med lidt fløde og løg i er ekstra lækker, mens andre bruger svampe i stedet for kød, for at gøre retten vegetarisk.

Det skal du bruge til 2 personer:

400g spaghetti

100g guanciale eller pancetta, skåret i små tern

3 store æg

100g revet pecorino ost (du kan også bruge Parmesan)

Friskkværnet sort peber

Salt

Sådan gør du

  1. Sæt spaghettien i en stor gryde med rigeligt saltet vand, og kog indtil den er al dente, altså har bid. Dræn pastaen og gem en kop pastavand.
  2. Imens spaghettien koger, forbereder du saucen. Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt den revne ost og en generøs mængde sort peber. Rør godt rundt.
  3. Varm en stor pande op til medium varme og steg guanciale (eller pancetta), indtil det er sprødt. Fjern panden fra varmen og tilsæt den drænede spaghetti. Rør godt rundt, så pastaen bliver godt dækket af fedtet fra guancialen.
  4. Tilsæt æggeblandingen til pastaen, og rør energisk. Saucen skal blive fløjlsblød og cremet, men ikke for tør og vi er bestemt ikke ude efter en gang røræg på pasta, så sørg for at panden ikke er for varm. Tilsæt lidt af det gemte pastavand for at samle rettten. Tilsæt det lidt af gangen indtil du synes, at konsistensen er perfekt.
  5. Server straks, drysset med lidt rigeligt sort peber, ekstra revet ost og måske et drys persille.

Det rigtige udstyr gør forskellen

Bitz dyb tallerken - Farum Isenkram

Andre opskrifter

Opskrift: Tapasbord
Læs mere
Opskrift: Mumie pølsehorn
Læs mere
Opskrift: Tomatsovs
Læs mere