Opskrift: Mumie pølsehorn

Mumie pølsehorn – en skræmmende lækker snack


Når efterårets blæst rusker i træerne og sæsonens mørke langsomt sniger sig ind på os og overtager sensommeren solstråler, kan det kun betyde én ting: Halloween er lige om hjørnet!

Historisk set markerede halloween slutningen af høsten og starten på vinteren. Man mente, at grænsen mellem de levende og de dødes verden var tyndest den 31. oktober, og for at beskytte sig mod ånderne fra den anden side klædte man sig ud. Sådan kunne man forvirre, skræmme, eller gå i ét med de ånder, som man troede vandrede mellem verdenerne på denne særlige aften. Over tid har skikkene udviklet sig og optaget mange moderne elementer. Én af de vigtigste er – hvis du spørger os – sjove, lækre og hyggelige halloween inspirerede retter.

Halloween handler nemlig ikke kun om gys og gru, men også om at samles med dem, man holder af og skabe mindeværdige øjeblikke. Og hvordan gør man det bedre, end med mad? På Farum Bytorv har vores butikker masser af inspiration til en sjov, spændende og kreativ halloween og vi starter lige her, med en sød og lækker opskrift på mumie pølsehorn!

Pølsehornene er søde på madpakken eller til at medbringe til hyggelige halloween arrangementer. De holder sig også saftige til dagen efter de er bagt, og de garanterer at bringe smil til alle, der sætter (hug)tænderne i dem. Pølsehornene er super nemme at lave og du kan selv vælge om du handler færdiglavet pizzadej fra Netto, Kvickly eller COOP 365, eller laver dejen fra bunden som anvist i opskriften herunder.

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 0,75 dl olivenolie
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 8 wienerpølser eller dine foretrukne, skåret i halve

Derudover

  • 1 æg, sammenpisket til at pensle med
  • 20 g hvid fondant
  • 10 g sort fondant

Fremgangsmåde

Opløs gæren i en skål med mælk i stuetemperatur tilsat olie, sukker og æg. Bland ingredienserne grundigt og put så salt og mel i lidt ad gangen.

Bearbejd dejen i omkring 10 minutter, gerne med en køkkenmaskine på en lav indstilling eller en håndmikser, indtil den er smidig og let at håndtere. Lad dejen hvile og hæve under et rent viskestykke i cirka en time på køkkenbordet. 

Stræk dejen ud i en firkantet form og skær i slanke lange bånd. Sno disse bånd rundt om pølserne for at skabe mumieeffekten og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem til med et rent viskestykke og lad dem hæve yderligere en time.

Smør dem med et let pisket æg og giv dem i en foropvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omtrent 15 minutter. Efter afkøling kan du dekorere dem med øjne lavet af sort og hvid fondant. Hvis du ikke har fondant, kan du sagtens lave øjne af for eksempel stykker af oliven eller peberfrugt.

Nu har du dine uhyggeligt gode snacks klar til halloween, så mangler du bare udklædning og pynt! På Farum Bytorv finder du masser af pynt til halloween i bl.a. Bog&idé. Du kan også se vores sjove opskrift på DIY-pynt her.

Farum Bytorv ønsker dig en gruelig halloween!

Guide: DIY-toiletrulle græskar

Læs mere